Categories
Tanzania 2013

Dag 8: En vecka i Tanzania!

Nu har vi varit här i en vecka och idag är det Linus som gästbloggar. Vi båda vaknade tidigt av böneutrop strax före 05:00. Jag valde att gå upp och sätta mig i vardagsrummet med datorn för att svara av lite mail och kolla facebook. Myggnätet som jag plockat bort från sängen satte jag upp […]

Nu har vi varit här i en vecka och idag är det Linus som gästbloggar. Vi båda vaknade tidigt av böneutrop strax före 05:00. Jag valde att gå upp och sätta mig i vardagsrummet med datorn för att svara av lite mail och kolla facebook. Myggnätet som jag plockat bort från sängen satte jag upp i taket ovanför där jag satt så det blev ungefär som att tälta i vardagsrummet med datorn. Jag väckte Jessica vid halv åtta ungefär och vi åt frukost och gjorde oss i ordning för dagens arbete.

Vi började med en promenad till YMCA där vi kollade in rummen och bokade rum till Jessicas familj. Därefter mötte vi upp med de nyanlända volontärerna som vi stämt träff med där. Vi väntade in Elihaika också innan vi promenerade till KiliCom.

DSC00894b
Rum på YMCA

Vi diskuterade boendealternativ för volontärerna och Margaret, ägaren av barnhemmet där de ska jobba, kom på besök och vi fick chansen att presentera oss. Därefter åkte Elihaika, Jessica och jag till Agape medan Margaret tog hand om volontärerna.

DSC00897b
Thomas och volontärerna Emma och Jegor

Vi tog en taxi för att hinna och var tvungna att stanna till vid vårt hus för att hämta datorn. Under bara någon minut som jag lämnade Jessica och Elihaika i taxin för att hämta datorn så hann chauffören fria till Jessica och erbjöd mig 10 kossor om han fick behålla Jessica i Tanzania. Jag övervägde erbjudandet en kort stund innan jag beslöt mig för att behålla min käresta.

På Agape fick vi för första gången chans att testa vårt formulär för volontärplatser vilket fungerade riktigt bra. Mr. Kessy svarade på alla frågor vi hade under det ca två timmar långa mötet.

DSC00904b

Vi åkte hem en kort vända (tog dalla-dalla för första gången denna resa), lämnade två påsar med smutskläder till grannen för tvättning. Vi promenerade en sista vända till stan för att äta lunch och handla innan vi låste in oss i huset och såg på film, åt middag och bloggade.

DSC00921b

/ Linus