Categories
Tanzania 2013

Dag 9: Kitimoto

Idag kom vi igång relativt sent eftersom vi tog det lite lugnt på förmiddagen. Först vid 11 hade vi vårt första möte med vår safariguide för att mer exakt bestämma datum och kostnader för safari. I år kommer vi att åka på en två dagars safari till Tarangire national park och Ngorongoro Crater. Jag har […]

Idag kom vi igång relativt sent eftersom vi tog det lite lugnt på förmiddagen. Först vid 11 hade vi vårt första möte med vår safariguide för att mer exakt bestämma datum och kostnader för safari. I år kommer vi att åka på en två dagars safari till Tarangire national park och Ngorongoro Crater. Jag har inte varit i Tarangire förut och min familj som ska följa med har aldrig varit i någon av dem. Linus är så rutinerad att han varit i båda (det är ju trots allt hans 7:e resa till Tanzania).

Efter mötet med guiden tog vi oss in till KiliCom för att använda internet litegrann och sen begav vi oss tillsammans med Thomas till en restaurang för att äta kitimoto. Kitimoto är grillat fläskkött och det låter kanske inte så upphetsande men det är väldigt gott kryddat och de skär upp det i små bitar som man sedan doppar i lite salt och lite sås för att sedan äta det med händerna.

DSC00934b

DSC00937b

Tillbaks i stan gjorde vi lite småshopping innan vi promenerade hem igen. Här hemma har vi sedan bara tagit det lugnt, ätit middag och det vanliga. Våra kvällsrutiner har i stort sett exakt likadana ut sen vi kom hit men det blir lite så när det blir mörkt tidigt för varken jag eller Linus känner för att vara ute då.

/ Jessica