Categories
Tanzania 2013

Dag 67-73: Pangani

När jag skriver det här är det onsdag morgon och sitter vi i bilen på väg från Pangani till Moshi. En resa som tar cirka 7 timmar dörr till dörr. Jag känner mig glad och tacksam att vi kom iväg på den här resan. Vi har haft en fantastisk vecka på Tanzanias kust vid Indiska […]

När jag skriver det här är det onsdag morgon och sitter vi i bilen på väg från Pangani till Moshi. En resa som tar cirka 7 timmar dörr till dörr.

Jag känner mig glad och tacksam att vi kom iväg på den här resan. Vi har haft en fantastisk vecka på Tanzanias kust vid Indiska oceanen. Och jag är glad att våra vänner Thomas och Jacque fick komma iväg en stund från deras hektiska tillvaro och liv. Vi har haft det riktigt lugnt och skönt, badat (väldigt speciellt med två som i princip aldrig ser havet och än mindre kan simma), spelat spel, kollat på film, ätit på restaurang, lagat egen mat och ja… så har ju jag och Linus förlovat oss också.

Ushongo bay, där vi hyrde en stor bungalow precis vid vattnet, är en plats med flera resorter men som samtidigt är i princip folktomt. Det är få människor på stranden och i vattnet och man har mycket plats för sig själv. Jätteskönt. Och så slipper man försäljare på stranden. Jag tror jag gillar Pangani mer än Nungwi på Zanzibar. Det är inget partyställe, det är inte jättelätt att få tag på matvaror (vi var chokladsugna i flera dagar…) och det finns inte jättemånga aktiviteter/utflykter att sysselsätta sig med men vill man bara ha lugn och ro är det helt perfekt. Och det var ju precis vad vi ville. Vi får se hur länge Pangani förlir så här pass oexploaterat.

Här kommer ett litet bildregn från vår semester:

DSC02513
Vår stora bungalow

DSC02537

DSC02622
Soluppgång

DSC02720
Fiskburgare till lunch en dag

DSC02740
En kväll köpte vi bläckfisk och lagade till (jag åt dock annat…)

DSC02759

DSC02808

DSC02837

DSC02851

DSC02939

DSC03007

DSC03087

/ Jessica