Categories
Tanzania 2013

Dag 74-80 (torsdag-onsdag): Sista veckan

Nu början sommarens resa verkligen lida mot sitt slut. Jag och Linus har haft en fantastisk sommar och har fått uppleva en massa saker, både arbetsmässigt med Tanzaniaprojektet och personligt. Jag har dock börjat längta hem allt mer den senaste tiden så jag tror att 3 månader var alldeles lagom tid den här gången. I […]

Nu början sommarens resa verkligen lida mot sitt slut. Jag och Linus har haft en fantastisk sommar och har fått uppleva en massa saker, både arbetsmässigt med Tanzaniaprojektet och personligt. Jag har dock börjat längta hem allt mer den senaste tiden så jag tror att 3 månader var alldeles lagom tid den här gången. I det här inlägget tänkte jag dock lite kort summera den senaste veckan sedan vi kom hem från Pangani.

Msamaria
I fredags tog jag och Linus en promenad till Msamaria som är ett center för gatubarn (typ barnhem). Vi samarbetar sedan innan med dom angående volontärer (vår kollega var där förra året) och var där för att se hur det ser ut och prata med föreståndaren. Det kändes som ett bra och seriöst ställe och fortsätter vara en av våra volontärplatser.

DSC03134

Tanzaniaprojektet-möten
Vi har haft ett flertalet möten den här veckan, både med vår kollega hemma i Sverige via Skype och våra kollegor här i Tanzania. För varje möte tycker jag att allt känns bättre och vi kommer fram till bra saker och även sammanhållningen i gruppen känns bättre. Allt känns mer på riktigt helt enkelt, vilket är riktigt kul. Jag är glad att jag har en roll i Tanzaniaprojektet. På mötena har vi pratat om olika saker men en viktig sak vi kommit fram till är att istället för kvantitet (många volontärplatser) satsa på kvalité (färre volontärplatser men tätare samarbete/kontakt).

DSC03151

Zumba Land
Från det ena till det andra: I söndags var vi på Zumba Land tillsammans med Jacque och Thomas men framförallt med deras son Humphrey och Vicky, som också bor hos dom. Zumba land är en nöjespark/lekland för barn och dit tar de mer välställda familjerna sina barn på helgerna. Humphrey och Vicky hade jätteroligt och fick bland annat åka karusell, hoppa i hoppborg och gunga. Vi vuxna hade också roligt och spelade bland annat biljard och tittade på barnen (dom är ju så söta).

DSC03187

DSC03170

Msufini
Igår åkte Linus till Machame strax utanför Moshi för att träffa rektorn för Msufini secondary school som är en av våra volontärplatser. Där fick han en rundvisning, pratade volontärer och tog lite foton.

DSC03281

Sagt hej då…
Många vi har träffat de senaste dagarna har vi för sista gången sagt hej då till. Vänner, bekanta, kollegor, våra volontärer från Sverige… ja, till och med Mr White (som blev jätteledsen att vi skulle åka hem). Det känns lite knasigt såklart, framför allt de som man trodde man skulle hinna träffa jättemånga gånger men som man bara såg några fåtal. Vi har även ätit sista gången på restauranger vi brukar vara på, gå på ställen där vi ofta går osv… Ja, det börjar märkas att vi ska åka hem.

Imorgon åker vi till Mvuleni som är en by där Linus och Tanzaniaprojektet var involoverade i ett vattenprojekt för några år sen. Ett projekt som sedan fallerade på grund av stulna solpaneler. Imorgon åker vi tillsammans med en man från Kenya till byn för att se status och vad det skulle kosta för att komma vidare, om jag har förstått saken rätt. Sen ska vi fortsätta packa våra saker, hoppas det finns mer plats i väskorna nu när vi åker hem än när vi åkte ner…