Categories
Tanzania 2013

Dag 62-64 (lördag-måndag): Malaria, chapati m.m.

Lördag I lördags morgon skulle jag och Linus ha åkt till gymmet för att träna men då jag har börjat tröttna på löpbandet föreslog jag att vi skulle springa ute istället. Linus nappade och vi stack ut och sprang 5 kilometer. Det var hur härligt som helst att springa ute. Vi sprang visserligen ganska sakta […]

Lördag
I lördags morgon skulle jag och Linus ha åkt till gymmet för att träna men då jag har börjat tröttna på löpbandet föreslog jag att vi skulle springa ute istället. Linus nappade och vi stack ut och sprang 5 kilometer. Det var hur härligt som helst att springa ute. Vi sprang visserligen ganska sakta men Linus slog sitt rekord med över en minut 🙂 Vid lunch gick vi in till stan och åt på Deli Chez, tog en sväng på Nakumatt och gick hem. Det blev lite filmtittande och antagligen spelade Linus datorspel (minns inte riktigt). På eftermiddagen kände sig Linus dålig och gick till ett närliggande health center och gjorde ett malariatest. Det visade sig att han hade malaria och fick börja med medicinering.

DSC02455

Söndag
På morgonen gick Linus iväg för att köpa nybakade chapati som vi åt till frukost framför en film på datorn (ja, vi ser på väldigt mycket film, minst en per dag). Dagen var väldigt lugn och vi var hemma bortsett från lunchen som vi åt på Chris burger. På vägen hem från stan fick vi en ”förföljare” efter oss. En av den jobbigare typen som vill hjälpa till med allt möjligt, dessutom ligger alla i hans familj på sjukhus och han råkar bo där vi bor. Yeah, right… Linus visade sig ha åkt på en ganska lindrig variant av malaria så han har inte varit sängliggande alls (förutom på natten då).

Måndag
Morgonen började vi återigen med lite chapati och film innan vi tog oss in stan och KiliCom. På KiliCom träffade vi Margaret som är föreståndare på Children of destiny. Hon berättade att hennes enda sponsor, en amerikansk organisation hade dragit sig ut samarbetet och att barnhemmet nu stod utan ekonomisk uppbackning. Tråkigt att höra, såklart och vi hoppas att allt kommer lösa sig. Efter mötet med Margaret gick vi för att hämta ut pengar och sen ta en lunch på Coffee shop. Jag vet inte vad det är men överallt idag har det varit så mycket folk. Mycket trafik, i princip fullsatt på Coffee shop och jättemånga kunder på KiliCom… Eftermiddagen spenderade vi på KiliCom då Linus och Thomas jobbade med servern medan jag arbetade med hemsidorna. Nu ikväll har vi som vanligt varit hemma, sett på film och ätit middag.

DSC02460