Categories
Tanzania 2013

Dag 20 & 21 (lördag & söndag)

Den här helgen har varit väldigt lugn och det finns inte så jättemycket att berätta om. Inte speciellt många bilder har vi knäppt heller… Igår morse kom Elihaika och Thomas över till vårt hus för ett Tanzaniaprojektetmöte. Tanken var att vi skulle ha vår kollega Maria med oss på Skype med tekniken här i Afrika […]

Den här helgen har varit väldigt lugn och det finns inte så jättemycket att berätta om. Inte speciellt många bilder har vi knäppt heller…

Igår morse kom Elihaika och Thomas över till vårt hus för ett Tanzaniaprojektetmöte. Tanken var att vi skulle ha vår kollega Maria med oss på Skype med tekniken här i Afrika var inte med oss riktigt så vi fick köra utan henne, tyvärr.

Efter mötet tog jag och Linus en lång pratstund och diskuterade Tanzaniaprojektet och vår vistelse här. Sedan gick vi in till stan för en lunch på Chris burger, hämtade ut pengar i bankomaten och tog en liten sväng på Nakumatt innan vi tog taxi hem med våra matvaror. Det var ungefär det som hände igår…

DSC01375
Vår fina dörrskylt som Msamy gjort

DSC01380

Idag var tanken (åter igen…) att vi skulle träna på gymmet så vi drog på oss träningskläder och gick till YMCA för att därifrån ta en taxi. När vi kom fram till Sempai fitness center visade sig dock att det var stängt på söndagar och vi fick snopet ta taxin tillbaka till stan igen… Vi bestämde oss istället för att byta om och åka in till Union Coffee för att ta frukost och arbeta med datorerna. Det var första gången vi var på Union Coffee men det var riktigt schysst. Vi tänkte att vi var tvungna att prova eftersom vi tidigare hade åkt förbi och blivit så snopna när vi såg att 95% av alla kunder var vita… Vad lockar turisterna?

Vi åt en jättegod frukost beståendes av scrambled eggs, bacon, toast och te. Sen använde vi deras trådlösa internet i 2 timmar med diverse jobb innan vi tog en promenad hem igen. På vägen hem stannande vi på några ställen. Det är så mycket lugnare att gå i Moshi town på söndagar eftersom det mesta är stängd och många är hemma. Vi köpte med oss film, strumpor och dricka på vägen tillbaka till huset.

DSC01384

DSC01386

Väl hemma igen har vi sett på film (Mr Popper’s pingviner) och Heroes (säsong 2 nu), lagat middag och bara tagit det lugnt.

DSC01389

Imorgon börjar en ny vecka (vi har förresten varit här i 3 veckor nu, och det är 2 veckor kvar till min familj kommer på besök) och vi har inget inplanerat förutom ett volontärmöte på ett sjukhus här i närheten. Det känns bra att man kan ta det mesta som det kommer och göra mycket när man känner för det (både jobb och andra saker). Vi har ändå pratat om att försöka få in som rutin att gymma varje morgon (förutom söndag då) och därefter unna oss frukost på något trevligt café. Då kan man också jobba med dator/internet i samma veva. Det är så mycket mer motiverande att jobba på ett mysigt café än här i huset eller på internetcafé.

/ Jessica