Categories
Tanzania 2013

Dag 19 (fredag): ”You only lost some shoes?”

Hej, idag är det Linus som skriver inlägget. Jag lät Jessica få sovmorgon och satt och jobbade med datorn under morgonen. Vi åt frukost på sängen och mitt under frukosten så kom grannen Emanuel och berättade att en olycka skett. Det var något rött klädesplagg som färgat av sig på andra kläder. Vi skulle kolla […]

Hej, idag är det Linus som skriver inlägget. Jag lät Jessica få sovmorgon och satt och jobbade med datorn under morgonen. Vi åt frukost på sängen och mitt under frukosten så kom grannen Emanuel och berättade att en olycka skett. Det var något rött klädesplagg som färgat av sig på andra kläder. Vi skulle kolla mer på vad som färgat och färgats senare när kläderna torkat.

Efter frukosten gick vi in till stan. På vägen stannade vi till hos Msamy som hade gjort klart vår fina skylt. När vi kollade upp skylten för några dagar sedan så visade det sig att han skrivit fel namn. Men nu hade han fått dit rätt namn. Vi hade inte jämna pengar så vi kom överens om att vi skulle hämta skylten och betala på vägen hem senare under dagen.

Vi hämtade ut pengar och gick sedan till KiliCom en kort visit. Därifrån promenerade vi vidare till polisen. Coffee shop, marknaden och supermarket. Sedan promenad tillbaka till KiliCom där vi lämnade det vi inhandlat. Vi gick tillsammans med Thomas till ett ställe i närheten där de serverade grillspett och kassawarot (typ som potatis). Jag hjälpte Thomas en stund på KiliCom innan vi påbörja promenaden hem igen.
Vi hämtade skylten som Msamy gjort och hade jämna pengar denna gång. Tvätten hade torkat så vi kunde hämta den. Vissa kläder var verkligen färgade av Jessicas nya byxor (mörkröda). Vissa saker var gula också vilket var lite konstigt… Vi ska kanske hitta ett annat sätt att få hjälp med tvätten framöver.

DSC01371

DSC01372

DSC01373

Jag tog en promenad till polisen medan Jessica jobbade med att vika och sortera tvätt. Vi har varit på två olika polisstationer vid tre olika tillfällen för att få tag i det papper som används när vi ska anmäla stökden av våra skor till försäkringsbolaget. Vid varje besök på polisstationerna så har de undrat om det ”bara är några skor som försvunnit”. Men eftersom det var nya skor och ganska dyra löparskor så har vi varit tvungna att göra polisrapport av stölden.

Vi lagade middag och har skrivit nya blogginlägg och valt ut bilder till dessa. Snart är vi ikapp i bloggen! Om en stund ska vi se på film! God natt från Afrika!

/Linus