Categories
Tanzania 2013

Dag 15 (måndag): Kolila High school

Idag steg jag upp klockan 7 på morgonen då jag blev väckt av Linus som hade gjort frukost beståendes av ägg, mörkt rostat bröd och te. Efter att vi hade ätit frukost och gjort iordning oss begav vi oss med dalla dalla till Kiboroloni som ligger cirka 10 minuter från vårt hus. Där mötte vi […]

Idag steg jag upp klockan 7 på morgonen då jag blev väckt av Linus som hade gjort frukost beståendes av ägg, mörkt rostat bröd och te. Efter att vi hade ätit frukost och gjort iordning oss begav vi oss med dalla dalla till Kiboroloni som ligger cirka 10 minuter från vårt hus. Där mötte vi upp Elihaika och satte oss och väntade in dalla dalla som skulle ta oss uppåt men de går inte så ofta och tiden började rinna iväg (vi skulle vara där klockan 10) så tillslut fick vi ta en taxi. Taxin var i skicket att den inte skulle ha gått igenom en svensk besiktning för ens sisådär 10 år sen och vägarna var i ungefär samma skick. Gupp, gupp, gupp – men 15 minuter senare var vi framme, lite lätt illamående.

DSC01133

På Kolila mötte vi upp läraren Sia (som tillsammans med rektorn ska åka till Sverige i januari), biträdande rektor och efter en stund gick vi upp tillsammans till rektorns kontor. Där spenderade vi 1,5 timme med att berätta om Tanzaniaprojektet och tillsammans fylla i våra volontärformulär. Vi kom fram till att de behöver volontärer till att undervisa i datorkunskap, naturvetenskap, engelska och matematik (mer på hemsidan inom kort).

DSC01145

Efter att vi kikat runt på skolan och dess omgivning (jättefin miljö) ringde vi taxikillen som skjutsat oss upp och tog oss ner till Kiborolini igen. Där åt vi lunch beståendes av kitimoto (det grillade köttet) innan vi gick till Agape learning center och tittade på internetcaféet som nu Elihaika har börjat driva.

DSC01170

DSC01199
I taxin

Vid 15 var jag och Linus tillbaka i huset igen och tog det lugnt en stund innan vi promenerade in till stan passerandes souvenirbodarna här i närheten där Linus vän Msamy arbetar. Han är en fantastisk artist och målar jättefina tavlor. Vi bestämde oss för att lägga en beställning på en tavla/namnskylt till vårt hus med apor på. Vi får se hur det blir… När vi kommit in till stan tittade vi in på KiliCom och sa hej till Thomas. Thomas hade varit så snäll att han fixat betalningen av vår safari till vår guide och också tagit ut pengar från Linus och hans gemensamma konto för hotellkostnad för min familj och lite andra saker. Efter en liten runda på Nakumatt (haha, vi är jämt där…) gick vi hem igen, räknade pengar och lagade mat. Nu bloggar vi och ska snart titta på film.

DSC01210
2000 svenska kronor i tanzaniska shilling (största valören i sedlar är värd 40 SEK…!)

Imorgon ska vi åka till Kidia secondary school och besöka de och förhoppningsvis blir de en av våra nya samarbetspartners som vi kan skicka svenska volontärer till. Vi kommer antagligen också träffa Linus vän Anael och på morgonen ska vi till gymmet. Full rulle!

/ Jessica