Categories
Tanzania 2013

Dag 16 (tisdag): TIA, This Is Africa

Linus här, ska försöka skriva lite om dagen som nu närmar sig sitt slut. I morse gick jag upp tidigt som vanligt och satte mig vid datorn för att svara mejl, kolla Facebook och det vanliga. Idag var det löning så jag passade också på att betala lite räkningar etc. Vid 7-tiden hade jag också […]

Linus här, ska försöka skriva lite om dagen som nu närmar sig sitt slut.

I morse gick jag upp tidigt som vanligt och satte mig vid datorn för att svara mejl, kolla Facebook och det vanliga. Idag var det löning så jag passade också på att betala lite räkningar etc. Vid 7-tiden hade jag också hunnit diska och göra lite frukost och väckte Jessica. Vi åt och åkte sedan till gymmet där vi tillbringade en knapp timme på var sitt löpband (även om Jessica är tydlig med att påpeka att jag bara använde löpbandet till powerwalk). Vi åkte direkt hem efter träningen. Vi använder i stort sett bara Dalla Dalla nu. Allt annat känns dyrt och vi har vant oss vid hur man tar sig dit vi vill med Dalla Dalla.

Väl hemma så gjorde vi oss i ordning för att åka till Kidia Secondary School. Men innan vi var klara så ringde rektorn och berättade att han hade ärenden i stan så att han inte skulle vara på plats på skolan idag. Vi bestämde därför att istället ses i stan senare under dagen när han var klar med sina ärenden.

Vi bestämde en ny mötesplats med Elihaika på KiliCom och bad även Victor att komma dit för att hämta $50 för hämtningen från flygplatsen. Vi promenerade in till stan.

Efter att ha pratat lite med Thomas så gick jag och Jessica tillsammans med Elihaika till en butik i närheten där vi kunde köpa toner till den skrivare som ska användas på Agape Internet Café. När vi kom tillbaka till KiliCom så var också Victor där som fick pengarna för hämtning från flygplatsen.

Sedan gick vi åt olika håll, Elikaika skulle försöka få tag på en kontaktperson på Kilimanjaro Hospital och vi behövde hitta hörlurar som inte lossnar när Jessica springer. Efter att ha besökt ett 10-tal små butiker som alla hade headset och hörlurar så hittade vi rätt modell som sitter kvar bättre än ”standard-lurarna” som kommer med iPod. Vi köpte dessa för 15.000 (ca 60 SEK). Vi får hoppas att de funkar nästa gång vi ska till gymmet (troligtvis på torsdag igen).

Vi åt lunch på buffé-stället i närheten av KiliCom tillsammans med Thomas. Efter en stund kom även Elihaika dit och vi åkte gemensamt till Agape med ett väldigt speciellt fordon (se bild nedan). Jag hjälpte Elihaika att installera tonern i skrivaren och vi gjorde upp en ”budget” för de kommande två åren (väldigt hypotetiskt med andra ord). Jessica jobbade med datorn och lyssnade på musik i de nya lurarna under tiden.

DSC01225

Vi tog en dalla dalla hem för att lämna lite saker men gick sedan direkt vidare till Upendo dispencary som ligger en kort promenad från där vi bor. Vi fick inte tag på deras VD men vi fick hennes nummer och vi lämnade lite material till hennes assistent som han skulle förmedla. Vi har börjat samla på oss en hel del bra kontakter, nu är det bara själva mötena som ska till.

En av dagens höjdpunkter var att Anael som bor i Dar Es Salaam med sin fru och sin dotter har kommit till Moshi bara för att träffa oss och vi mötte upp honom vid Majengo Police på vägen hem. Det var ett kärt återseende och vi satte oss i vardagsrummet och pratade i någon timma medans Jessica låg och vilade.

DSC01226

Anael åkte hem och vi lagade mat, mest micra upp gårdagens middag. Efter middagen så gjorde vi oss i ordning och låste in oss på rummet i sängen i skydd under myggnätet för att skriva dagbok och se film. Mötet med rektorn från Kidia blev alltså framskjutet en dag. TIA…

/Linus