Categories
Tanzania 2013

Dag 13 & 14 (lördag-söndag): Ute i mörkret

Jag slår ihop gårdagens inlägg och dagens eftersom jag inte skrev igår och att dagen idag inte finns jättemycket att berätta om. Hursomhelst, igår morse väcktes jag med liten frukost (rostat bröd) på sängen. En stund senare åkte vi till gymmet för att träna. För första gången tog vi dalla dalla till gymmet vilket var […]

Jag slår ihop gårdagens inlägg och dagens eftersom jag inte skrev igår och att dagen idag inte finns jättemycket att berätta om.

Hursomhelst, igår morse väcktes jag med liten frukost (rostat bröd) på sängen. En stund senare åkte vi till gymmet för att träna. För första gången tog vi dalla dalla till gymmet vilket var en sådär trevlig upplevelse. Dalla dalla är en minibuss som i vanliga fall är avsedd för ca 10 passagerare men dom lyckas på något sätt klämma in 30 personer vilket gör att man står mer eller mindre på varandra. Inte vidare trafiksäkert men billigt, 400 TSH per person (ca 1,50 kr). På gymmet sprang jag 5 km och Linus powerwalkade och styrketränade lite. Vi både använde våra nya träningsskor som vi hade köpt dagen innan och båda paren var bra, inga skoskav 🙂 Efter träningen gick vi till Highway supermarket och handlade lite innan vi tog taxi hem (ca 14 kr).

Efter att vi hade duschat och gjort iordning oss tog vi en promenad in till stan. Vi bestämde oss för att äta lunch på KNCU (dessa förkortningar överallt…; YMCA, KCMC, CRDB…) vilket skulle visa sig var ett dåligt val. Av det som stod på menyn fanns typ en sak tillgängligt och det var friterad kyckling. ”Fine” tänkte vi (vi var ju hungriga efter träningen) och beställde det med ”säsongens grönsaker”. Vad vi fick? En friterad kycklingvinge var med en klick spenat. När vi hade tuggat i oss köttet som fanns på vingen skulle vi betala men vad inser vi då? Jo, att vi inte har tillräckligt med pengar vilket resulterar i att Linus får springa till bankomaten och jag får sitta kvar som ”säkerhet”. Tillslut kom Linus tillbaka och vi kunde betala och går över gatan för att köpa ”varmrätten”, vi köpte med oss samosas och kebab och gick upp till KiliCom och åt det.

DSC01072b

DSC01073b

DSC01091
Utsikt över Moshi

Efter lunchen tog vi en tur på stan för att uträtta lite ärenden. Vi köpte strumpor, grendosa, filmer, klänning och byxor till mig och lite matvaror på Nakumatt. Tillslut var sakerna att bära på rätt så tunga så från Nakumatt tog vi en taxi hem.

Eftermiddagen spenderade vi med True blood och vid halv sju kom Thomas och Jacqueline och hämtade upp oss för att ta oss med på middag. Eller ja, det var vi som hade initierat middagen men de fick bestämma restaurang. Det var faktiskt första gången sen vi kom hit som vi var ute när det var mörkt. Innan vi satte oss i bilen hann vi också hälsa på vår nya vakt som från och med nu är här varje natt mellan 18 och 07. Det känns väldigt bra men någonstans tycker jag synd om vakten. Shit, vilket tråkigt jobb det måste vara… All cred till honom (13 timmars arbetsskift!).

Middagen, ja. Vi åkte till en restaurang lite utanför Moshi där de serverade pizza och kinesiskt. Vi alla valde varsin pizza och pratade om allt möjligt. Bland annat pratade vi om skillnader mellan Sverige och Tanzania och om att kanske åka till Mombasa (Kenyas östkust) tillsammans. Efter middagen blev vi skjutsade hem och vi avverkade sista avsnittet på våra True Blood-dvd:er.

DSC01092

Idag, söndag, har varit en riktigt slappardag och vi har inte gjort speciellt mycket. Thomas kom över en stund på eftermiddagen för att diskutera servrar med Linus. Det blev senare en mycket god middag, nämligen tacos ala Afrika. Vi hittade för några dagar sen taco kit på Aleems så det blev nästintill ”svensk” tacos till middag med köttfärs, grönsaker och tacosås. Gott gott! (Taco betyder förresten ’rumpa’ på swahili…)

DSC01118b

Nu ska vi snart se på film. Imorgon har vi en hektisk dag då vi ska besöka volontärplatser, gå till polisen, betala safarin och mycket annat. Jag och Linus ska också mer seriöst köra igång med LCHF igen. Mycket lite kolhydrater, inga mellanmål och inget småätande. Vi har varit lite slarviga den sista tiden så det ska bli skönt att ”rena kroppen” lite.

/ Jessica