Categories
Tanzania 2013

Dag 12 (midsommarafton): Memorial market

Nu är det Linus som gästbloggar igen. Jag vaknade idag som vanligt när böneutroparen satte igång vid 5-tiden. Efter att ha gjort frukost så väckte jag Jessica och efter frukosten så promenerade vi till YMCA och tog taxi därifrån till Memorial market. Vi hade stämt träff med Elihaika klockan 9 och efter ett antal telefonsamtal […]

Nu är det Linus som gästbloggar igen. Jag vaknade idag som vanligt när böneutroparen satte igång vid 5-tiden. Efter att ha gjort frukost så väckte jag Jessica och efter frukosten så promenerade vi till YMCA och tog taxi därifrån till Memorial market.

Vi hade stämt träff med Elihaika klockan 9 och efter ett antal telefonsamtal så hittade vi varandra bland alla människor. Memorial market är en stor second hand marknad där man kan hitta det mesta. Vi gick runt och grävde i stora högar av skor under två timmar. Vi hittade riktigt bra skor för mellan 40 och 60 kronor per par. Jessica köpte sig nya löparskor och jag köpte ett par träningsskor och ett par ”vanliga” skor.

DSC01056b

Efter marknaden så åkte vi till KiliCom där vi stannade en stund innan vi begav oss mot IndoTaliano som är en indisk och italiensk restaurang i stan. Vi var de enda restauranggästerna. Vi beställde varsin spaghetti carbonara dagen till ära.

DSC01060

Vi fick bråttom att gå hem eftersom vi bestämt mötestid från 13:30. När vi kom hem så hade Elihaika redan kommit och Thomas kom också strax efter oss. Vi hade ett två timmar långt möte där vi främst gick igenom formulären och gjorde en lista över vilka volontärplatser vi ska besöka.

Under kvällen så har vi bara slappat, sett på True Blood och ätit jordgubbsglass i brist på färska jordgubbar.
/Linus