Categories
Tanzania 2013

Dag 11 (torsdag): ”Men… var är skorna?”

Idag vaknade jag upp vid 7 av mig själv och gick in till vardagsrummet där Linus satt vid datorn och jobbade. Han går ju upp vid 5 varje dag, galning… Vi bestämde oss för att ha en lugn morgon med frukost och lite Tanzaniaprojektet-arbete. Vi bestämde också med Elihaika att hon skulle komma hit till […]

Idag vaknade jag upp vid 7 av mig själv och gick in till vardagsrummet där Linus satt vid datorn och jobbade. Han går ju upp vid 5 varje dag, galning… Vi bestämde oss för att ha en lugn morgon med frukost och lite Tanzaniaprojektet-arbete. Vi bestämde också med Elihaika att hon skulle komma hit till huset runt 9.30 för att härifrån utgå till dagens händelser.

Strax innan 9.30 hade jag och Linus gjort i ordning oss. Vi skulle bara ta på oss skorna när Linus utbrister ”Var är skorna? Har du flyttat på dem?” varpå jag svarar ”Nej, har du?”. Det visade sig att 5 av våra 7 par skor som stod på vår veranda hade blivit STULNA under natten. Vi har en grind för vår veranda (se första dagens blogginlägg) och ingenting hade blivit uppbrutet så tjuvarna hade med nån lång pinne eller nåt lyckats peta ut de intressanta skoparen (de lämnade två av mina par men Linus blev av med alla sina). Självklart är det väldigt irriterande att våra skor är borta, framförallt våra träningsskor men det läskiga är ju att tryggheten har blivit stulen från oss. Någon har varit 2 meter från där vi sover på natten…

Hursomhelst, Linus fick låna ett par skor av vår hyresvärd och granne Emmanuel efter att vi en stund pratat om det som hänt och om säkerhet. Elihaika hade kommit till huset och vi gick tillsammans till stan där vi satte oss på Aroma café för att prata om internetcaféet som Elihaika ska börja driva. Efter mötet gick vi till KiliCom en stund för att sedan gå tillbaka hem igen och samla ihop lite dokument som skulle till en lärare på en skola här som ska åka till Sverige i januari. När hon hade fått sina papper gick jag och Linus till Chris burger och åt en lunch.

DSC01046b

DSC01048b

Senare på dagen åkte vi tillsammans med Thomas och Emmanuel till polisstationen här i närheten för att göra en rapport av stöld (mest för försäkringens skull). Det var en spännande upplevelse och polisstationen liknande mest ett skjul med ett kontor på insidan. Polisen skrev två sidor på swahili utifrån frågor som han ställde till oss. Efter polisbesöket tog vi dalla dalla in till stan för att leta reda på ett säkerhetsbolag varifrån vi kunde hyra en nattvakt. Tyvärr var det ganska sent på dagen och kontoren var stängda så vi fick klara oss utan vakt för natten… Kan ju tyckas löjligt att vi vill ha nattvakt bara för en skostöld men det är ju tryggheten som stulits ifrån oss och alla våra vänner och hyresvärd har varit väldigt förstående och hjälpande.

/ Jessica