Categories
Saras resa 2014

Andra helgen! Avslappnande, men produktiv

Det har snart gått två veckor, men man har redan fått vara med om och sett så mycket! Det är alltså andra helgen i Moshi, men första som jag kan göra lite som jag vill. Började med att ta min första sovmorgon på länge! Följt av en lång frukost tillsammans med Maria som nu bor i samma hus som mig under de kommande dagarna. Medan vi mumsade i oss mango och avokadosmörgåsar beskrev jag mycket av de tankarna jag fått av att vara på plats och vi diskuterade upplägget av stugorna. Under lunchen tillsammans med Thomas på stan fortsatte diskussionerna, vilket även ledde till ett snabbt Skype möte med Linus och Jessica och tillslut var alla med på tåget för hur de här engelskastugorna ska se ut.

En skön dag, men väldigt produktiv för nu finns det tydligare mål att sikta mot och de är även energigivande att veta mer exakt vad vi strävar efter.

Nu ska jag sätta mig med en kall läsk och klura på eventuella styrmedel och ”kontraktupplägg” för skolorna som bli involverade i projektet, samt uppföljningssystem etc.

Mina första skolmöten kommer jag att göra nästa vecka och tar och lägger in lite bilder från skolorna och beskriver processen allt efterhand!

Under den här veckan har jag också varit på besök på ett barnhem för gatubarn tillsammans med tre andra volontärer. Vi fick en rundgång och se på huset och hur barnen lever. Vi fick även en inbjudan att följa med ägaren och grundaren av barnhemmet ut en natt för att se hur de verkligen ser ut. Gatubarnen i Moshi (tanzania) kallas för “the invisible children” på grund av att under dagarna lämnar många av dem staden för att leta skrot och saker att sälja i utkanterna för att sen ta sig in till staden och sova i gränderna tillsammans.

Jag gör kanske ett sidospår i ett av inläggen för att beskriva detta om vi får följa med honom ut nästa vecka.