Categories
Tanzania 2013

Snart dags för vaccinationer

Om några veckor är det dags för mig och Linus att vaccinera oss inför Tanzaniaresan. För tre år sen när jag åkte till Tanzania för första gången fick jag ta en jäkla massa sprutor (tror kalaset landade på över 3000 kronor) medan Linus hade färre. I år får jag ta ta färre sprutor eftersom många […]

Om några veckor är det dags för mig och Linus att vaccinera oss inför Tanzaniaresan. För tre år sen när jag åkte till Tanzania för första gången fick jag ta en jäkla massa sprutor (tror kalaset landade på över 3000 kronor) medan Linus hade färre. I år får jag ta ta färre sprutor eftersom många av Linus vaccinationer har hunnit gå ut. Det var ju över 10 år sen nu som han åkte till Tanzania första gången! Så här har vi räknat ut det hela, så får vi se om det stämmer…

Linus:
Polio-vaccination (10 år), 190:-
Gula febern (10 år), 450:-
Meningokocker (3 årig), 695:-
Tyfoid (3 årig), 315:-
Kolera + turistdiarré (dukoral drickvaccin), 250:-

Jessica:
Meningokocker (3 årig), 695:-
Tyfoid (3 årig), 315:-
Kolera + turistdiarré (dukoral drickvaccin), 250:-

Sen ska man ju egentligen äta malariaprofylax under hela vistelsen men eftersom jag mådde så dåligt av det förra gången samt att Linus ändå fick malaria två gånger så kommer vi antagligen att skippa det den här gången. Jag slutade äta malariaprofylax mitt under vår vistelse där nere men var ändå frisk och Linus som gick på profylaxen fick det alltså ändå. Så ovärt…

DSCF1080 (2)
Lite galet att Tanzania 2010 var min och Linus första gemensamma utomlandsresa. 7 veckor i ett U-land tillsammans när man varit ihop i ett halvår. Snacka om prövning!