Categories
Tanzania 2013

Frågor och svar

Precis som inför förra Tanzaniaresan har jag/vi fått en del frågor vilket är kul! Jag tänkte bara sammanställa de lite här i bloggen: Vad ska du/ni göra i Tanzania? Den här gången ska vi arbeta för vår firma Tanzaniaprojektet, som främst är inriktad på att hjälpa volontärer att hitta volontärplats och boende. Därför kommer vi […]

Precis som inför förra Tanzaniaresan har jag/vi fått en del frågor vilket är kul! Jag tänkte bara sammanställa de lite här i bloggen:

Vad ska du/ni göra i Tanzania?
Den här gången ska vi arbeta för vår firma Tanzaniaprojektet, som främst är inriktad på att hjälpa volontärer att hitta volontärplats och boende. Därför kommer vi att åka runt en hel del och besöka platser som redan idag är volontärplatser men även försöka knyta nya kontakter så vi får ett större och bredare ”sortiment”. Sen har ju jag även ansvaret för hemsidan och tänkte samla in mycket information och bilder som vi kan ha användning av på hemsidan. Sen ska vi såklart också hinna med att vara lite lediga och komma ner i varv också. Min familj kommer och hälsar på oss 1,5 vecka i juli och då ska vi bland annat åka på safari.

Hur länge ska du/ni vara borta?
12 veckor, alltså nästan 3 månader. Vi åker den 9 juni och kommer hem den 31 augusti.

Hur lång tid tar det att flyga?
Flygtiden (bortsett från byten) ligger på cirka 14 timmar. Det är ett byte i Doha, Qatar.

Vem ska du åka med?
Jag och Linus åker själva men kommer ha våra tanzaniska kollegor på plats att arbeta med.

Hur ska du/ni bo?
Vi har hyrt ett hus i Moshi med promenadavstånd in till stan.

Vad kostar resan?
Vi har fått våra flygbiljetter sponsrade av vår samarbetspartner Tranås resebyrå (tack!) men betalar allt annat själva. Dvs, boende, mat, transporter, alla kostnader i Sverige etc.

Hur har du/ni råd?
Förutom att vi har fått våra flygbiljetter sponsrade ska vi hyra ut vår lägenhet i andra hand vilket täcker upp en del av kostnaderna här i Sverige. Vi har sparat undan pengar i flera månader och det har inte varit en piece of cake men det ser ut som att allt kommer ordna sig ekonomiskt. Men vi har inte råd med något lyxliv…

Kommer du att sakna Sverige?
Ja! Förra gången vi åkte ner till Tanzania missade vi bara halva svenska sommaren men nu kommer vi att missa hela och det känns ju lite tråkigt såklart. Å andra sidan kommer det hur många andra somrar som helst. Förutom den svenska sommaren kommer jag att sakna vänner och familj, svensk mat och lite till.

Vilka förväntningar och förhoppningar har du på resan?
Jag hoppas och ska jobba för att vi får ihop en massa bra information och bilder att uppdatera hemsidan med. Sedan hoppas jag att vi lyckas knyta många nya och bra kontakter med tänkbara volontärplatser och förhoppningsvis också på områden vi inte har idag, som t.ex. djur och sjukvård. Jag hoppas också på att jag och Linus får mycket tid för varandra och kan hitta på roliga saker eller bara chilla.

Vilket språk pratar man i Tanzania?
Man pratar swahili och en massa stamspråk. Engelskan är också utbredd och pratas av de flesta. Den här gången kan jag mer swahili än förra gången jag var i Tanzania men inte så mycket som jag skulle vilja…

Kommer du att skriva någon resedagbok eller blogga under resan?
Ja, jag kommer att blogga här samt att samma inlägg också dyker upp på tanzaniaprojektet.se.

Hur kan man hålla kontakt med er?
Vi kommer att kolla vår mejl minst en gång om dagen samt ha tanzaniska mobilnummer som man kan nå oss på via sms eller telefonsamtal.

/ Jessica