Categories
Saras resa 2014

De första dagarna!

Det är nu min tredje dag i Moshi!

Jag har hittills installerat mig i ett hus som jag hyr av en väldigt trevlig kvinna som jobbar som rådgivare inom nutrition (kan ni tänka er). Huset är väldigt fint och har en bra standard, med rinnandevatten, flera rum, gasspis och nattvakt med staket runt hela området.

Jag hade hört innan jag åkte att det skulle finnas gott om ”inneödlor” (något jag verkligen omfamnade), men hittills har jag inte skymtat en enda en medan jag jagat omkring småkryp. Grannarna fick sig nog ett gott skratt åt mina skrik!

Jag har nu träffat samtliga som medverkar i Tanzaniaprojektet och känner mig otroligt väl omhändertagen. Jag har även kollat på lokalerna som vi troligtvis ska hyra för undervisningen på Agape Learning Center och en möjlig kandidat till engelskalärare. Men jag har bara varit här några dagar och det finns fortfarande mycket att ta reda på kring hur upplägget ska se ut och hur verksamheten kommer att fungera. Jag ser framemot att under de kommande veckorna ordna möten med skolor och lärare och kanske möte fler eventuella kandidater för undervisningen.

Jag får massor av idéer för hur engelskastugorna kan utvecklas och växa med tiden och det kommer säkert finnas massor av goda idéer bland de skolor och lärare som vet hur det faktiska behovet ser ut.

Det är strålande väder här och slutet av torrperioden, så regnet kommer om några veckor. Hittills har det varit bra dagar med många förändringar och en rejälomställning det ska man inte neka till. Men om några veckor tror jag att jag kommer ha kommit in i rytmen och kulturen mer och lärt känna Moshi ännu bättre.

Uppdateringar kommer snart!