Categories
Tanzania 2013

Dag 42-44 (söndag-tisdag): Familjens sista dagar

Söndag I söndags mötte vi upp min familj redan vid åtta på morgonen för att ta en frukost ute. Vi knallade in till Chris burger och åt chapati och ägg. De andra hade inte testat chapati förut så vi tänkte det kunde vara ett bra tillfälle att introducera dem till det. Klockan 11 blev vi […]

Söndag

I söndags mötte vi upp min familj redan vid åtta på morgonen för att ta en frukost ute. Vi knallade in till Chris burger och åt chapati och ägg. De andra hade inte testat chapati förut så vi tänkte det kunde vara ett bra tillfälle att introducera dem till det.

DSC02162

Klockan 11 blev vi upphämtade av Rosmin och en chaufför och begav oss ut på landet för att hälsa på i en massajby. Det finns många massajer och massajbyar här och en del försöker göra business av det och tar inträde etc. men i och med att vi hade så bra kontakter fick vi åka till en äkta massajby. De var glada över att vi kom och vi fick titta in hur de både (lerhyddor utan el och vatten), kika på deras djur och så blev vi bjudna på te. Vi lämnade också över lite gåvor. Massaj”hövdingen” där hade fyra fruar och det var han som bestämde om vi fick ta kort på hans fruar etc och hur gåvorna skulle fördelas. De fick bland annat en stor påse med apelsiner, vilket gjorde att männen fick gå iväg eftersom män och kvinnor inte får äta tillsammans. Sammanfattningsvis kan man väl säga att sättet man lever i en massajby är så långt från vårt sätt att leva i Sverige som man kommer.

DSC02192

DSC02204

DSC02219

På kvällen hämtade Thomas upp oss alla och så åkte vi till ett ställe en bit utanför stan för att äta grillat kött. Jag vet inte riktigt hur vi tänkte när vi beställde in 4 kg kött på 6 personer…? Vi åt oss alla väldigt mätta i alla fall och vi hade en trevlig pratstund om ditten och datten.

fejja

Måndag

På måndag morgon åkte vi hela gänget med en taxi till vårt gym för att träna en timme. Senare åt vi lunch på Coffe shop (jag och Linus) och Deli Chez (de andra), shoppade lite souvenirer och på kvällen kom Thomas över en sväng för att spela UNO.

DSC02243

DSC02253

Tisdag

Tisdagen var sista dagen för familjen i Moshi och dagen blev lugn. Vi åt lunch på ett ställe nära KiliCom som kanske inte riktigt levde upp till förväntningarna. God mat men lång väntan, ganska dyrt och vissa rätter var väldigt små. Vid fem kom transporten till flygplatsen och jag och Linus bestämde oss för att åka med och lämna av familjen. På vägen hem kändes det lite tomt men vi tröstade oss med att titta på berget som syntes jättefint och även solnedgången…

DSC02257

DSC02269

DSC02314