Categories
Tanzania 2013

Dag 31 & 32 (onsdag & torsdag): Restauranger, hemsidejobb och köttbullar

Onsdagen börjades för min del med en sovmorgon till 9.30 innan det blev frukost och lite jobb här hemma innan vi vid lunch tog en promenad in till stan för att äta på Deli Chez. Linus och jag har haft som ett litet projekt den här veckan att testa en ny restaurang varje dag inför […]

Onsdagen börjades för min del med en sovmorgon till 9.30 innan det blev frukost och lite jobb här hemma innan vi vid lunch tog en promenad in till stan för att äta på Deli Chez. Linus och jag har haft som ett litet projekt den här veckan att testa en ny restaurang varje dag inför min familjs ankomst nästa vecka. Deli Chez hade i alla fall god mat och en sjuuuukt lång meny. De hade säkert 200 rätter och allt fanns tydligen tillgängligt… Kostnad? 50 kronor per rätt.

DSC01528

DSC01541
Linus rätt på Deli Chez. Någon kycklingröra med potatismos.

Efter lunchen gick vi förbi souvenirbutiken bredvid Coffee shop och köpte lite småsaker. De hade väldigt bra priser där och kvinnan som driver det var trevlig och tipsade oss om en annan souvenirbutik som hennes man drev. Både de här butikerna har skrivna priser och man slipper säljare som sliter och drar i en och framförallt slipper man pruta. SÅ skönt! På Coffee shop hittade vi även Thomas som har levererat wifi till dem.

Vi tog en promenad hem i det fina vädret med varsin glass i handen och hade en lugn eftermiddag och kväll hemma. Innan läggdags jobbade vi en del på våra hemsidor, dels vår nuvarande men också en ny som kommer att komma upp så småningom… En sida som jag jobbat med och som fick en ordentlig ansiktslyftning var Children of Destinys volontärsida. På det barnhemmet har vi nu två av våra volontärer som arbetar.

Idag efter en sväng på gymmet, frukost och lite arbete hemma gick vi in till restaurangen Fifi där vi inte hade varit tidigare. De erbjuder gratis internet där och vi slog oss ner med varsin cola light och några samosas och började jobba. Fifi visade sig vara en väldigt dyr restaurang (90:- för den dyraste rätten) men de hade god mat, bra service och bra internet. Vi blev kvar i 3 timmar och dagens lunch blev varsin sallad för ca 45 kronor styck.

DSC01545
Jobb på Fifi Restaurant

Efter lunchen tog vi en kort sväng upp till KiliCom innan vi promenerade hem. Väl hemma lämnade vi bara av våra saker och begav oss till frukt- och grönsaksmarknaden i Majengo, några hundra meter från där vi bor. Där köpte vi ägg, gurka, avokado, sötpotatis och kokosnöt. Här hemma har vi sedan kollat på film och lagat middag. Vi gjorde jättegoda köttbullar som vi åt med grönsaker. Nästa gång ska vi nog testa att göra hamburgare. Sen har jag också bett min mamma ta med tacokrydda så att vi kan käka mycket tacos.

DSC01564

Nu ska vi bänka oss framför datorn och påbörja säsong 3 av Heroes.

/ Jessica