Categories
Tanzania 2013

Dag 3: Effektiv dag

Idag på förmiddagen åkte jag, Linus, Thomas och Elihaika en sväng med bil för att uträtta några ärenden. På söndag kommer två volontärer till Moshi som åker via oss/Tanzaniaprojektet så vi åkte till deras kommande boende, Christan Green Hostels samt deras volontärplats; barnhemmet The children of destiny som verkar vara ett bra sådant. På väg […]

Idag på förmiddagen åkte jag, Linus, Thomas och Elihaika en sväng med bil för att uträtta några ärenden. På söndag kommer två volontärer till Moshi som åker via oss/Tanzaniaprojektet så vi åkte till deras kommande boende, Christan Green Hostels samt deras volontärplats; barnhemmet The children of destiny som verkar vara ett bra sådant. På väg därifrån till Agape learning center passerade vi ett av få gym i Moshi där vi antagligen kommer att träna när vi är här. Tyvärr ligger det en bit ifrån där vi bor men det ska nog gå bra ändå 🙂 På Agape learning center träffade vi Mr Kessy som är manager och med honom diskuterade vi lite business. Från Agape åkte vi sen till KiliCom där vi träffade Victor från Planet guide safaris som ska arrangera vår safari som vi ska göra när min familj kommer ner hit om en månad (!). Det lutar mot Tarangire och Ngorongoro. Efter detta tog vi en lunch med Thomas och sen en liten shoppingtur innan vi gick tillbaka hem igen.

DSC00647b

DSC00688b
Gymmet

DSC00697b
Möte på Agape Learning Centre

Väl hemma fick vi en liten överraskning i vårt kök då delar av fönsterkarmen hade rasat ner och dragit med sig två koppar som låg i tusen bitar över golvet. Även elen hade gått, vilket den gör då och då… Vi diskuterade hur vi skulle motionera här nere och vi har lite olika åsikter på den punkten. Jag vill gymma och Linus vill powerwalka i närheten. Den senare blev också det vi tränade idag. Vi tog en promenad/powerwalk/joggingtur på 5 km vilket kändes skönt även om det inte var så intenstivt (för mig, men Linus var helt slut). Imorgon eller övermorgon ska vi nog testa gymmet. Då slipper man nog också alla tusen blickar man får på sig. Tanzanierna är inte direkt typerna som är ute och springer, eller tränar överhuvudtaget 😉 Efter en skön dusch spelade vi lite spel, lagade mat (i mörkret, elavbrott), skrev det här inlägget och snart ska vi nog titta på något/några avsnitt av True Blood på vår dator.

DSC00700b
Hemlagad mat

Imorgon får vi förhoppningsvis internet i huset och varsitt inhemskt telefonnummer. Då kommer jag/vi kunna vara mer aktiva här på bloggen och på Facebook och har större möjlighet att svara på e-post etc. Det kommer också bli lättare för oss att rent konkret kunna arbeta med Tanzaniaprojektet då vi får lättare tillgång till viktiga dokument vi behöver för att utföra arbete.

/ Jessica