Categories
Tanzania 2013

Dag 23-26 (tisdag-fredag): Dagarna som gått

Hej, nu var det ett tag sen jag skrev här i bloggen så det får bli en sammanfattning av vad som har hänt. Att vi har ätit frukost på morgonen, gymmat och sett på film på kvällarna har ni väl förstått vid det här laget 🙂 Under veckan har jag varit förkyld men vi har […]

Hej, nu var det ett tag sen jag skrev här i bloggen så det får bli en sammanfattning av vad som har hänt. Att vi har ätit frukost på morgonen, gymmat och sett på film på kvällarna har ni väl förstått vid det här laget 🙂

Under veckan har jag varit förkyld men vi har ändå hunnit med att göra en del saker. Det har varit Elihaikas första vecka som manager på Agape internetcafé och Linus har hjälpt henne att komma igång.

I tisdags efter vi hade varit en sväng på Agape gick vi till Kiboroloni market och vi valde att ta en genväg vilket vi inte skulle ha gjort. Vi blev utsatta för en ficktjuv som tur nog inte lyckades stjäla något eftersom jag såg vad han höll på med. Men fan vad arg jag blev… Både jag och Linus skällde utan honom innan vi gick vidare.

DSC01440

Linus har också hunnit hjälpa Thomas en del på hans internetcafé med diverse saker. Bland annat en stor server som Linus skickat ner från Sverige och så hjälp att ta fram programvara till ett café i stan som ska börja erbjuda wifi. Det börjar förresten bli väldigt vanligt här med wifi på caféer och restauranger och också mobilt bredband. Bra för oss, men mindre bra för internetcaféerna.

DSC01464

Igår åkte vi till BCC (Buliding a Caring Community) som är en dagverksamhet för funktionsnedsatta barn. BCC har 11 center i och runt Moshi och vi besökte ett av dessa och pratade med prästen (BCC är kyrkligt) om möjligheter att skicka volontärer dit. Mitt under mötet dyker en person upp som visar sig vara svensk och jobbar som logoped på BCC. Senare under dagen mötte vi upp henne på Chris burger för en lunch där vi kunde berätta mer om våra respektive arbeten. BCC känns som en volontärplats där en volontär verkligen skulle kunna göra skillnad. Mer på tanzaniaprojektet.se inom kort!

DSC01474

Idag har vi utfört många små ärenden. Vi började med att gymma på morgonen, sen har vi betalat YMCA (skulle kunna skriva en uppsats om det, konstaterar att det inte funkar som i Sverige…), lämnat in vår tvätt (på en riktig tvätt den här gången), hjälpt Thomas på KiliCom, fått mina byxor lagade och så har Linus varit en sväng på Agape.

DSC01491

Imorgon ska jag och Linus för första gången på 3,5 veckor lämna Moshi och göra en dagsutflykt till Arusha som är grannstaden och Tanzanias näst största. Av säkerhetsskäl kommer vi åka med så lite värdesaker som möjligt så kameran lämnar vi nog hemma. I Arusha kommer vi främst åka till masai market (köpa lite souvenirer), Shoprite (stor matvarubutik) och träffa en kompis till Linus.